Stervensbegeleiding bij mensen

Samen ademen..
Loslaten..
Helen..
Terugkeren naar de bron..
Zijn vanuit het hart en in verbinding met de ziel..

Aangezien dit een persoonlijk proces is en volledig afgestemd zal zijn op jou/jullie wensen, bespreek ik dit graag samen.

Stervensbegeleiding bij dieren

Voor veel mensen is het afscheid nemen van hun dier een moeilijke situatie, waarin ook de nodige vragen ontstaan.

Wat is het beste voor mijn dier, hoe kan ik mijn dier loslaten, hoe kan ik omgaan met mijn verdriet..

Het is mogelijk om jou en je dier in deze fase te begeleiden en te ondersteunen. Als eerste ga ik contact maken met het dier. Dit kan als ik bij het dier ben, maar ook op afstand met een foto. Van het dier krijg ik woorden, beelden, gevoelens etc. door. Ieder contact is weer anders. Het dier staat hierbij centraal. Wat geeft het dier aan, wat wil het dier. Het dier krijgt alle ruimte om zich te uiten. Zo krijg ik inzicht in wat het dier nog nodig heeft. Misschien wil het dier nog iets zeggen tegen jou. Ik begeleid jullie hierin, zodat het makkelijker wordt om elkaar los te laten. Op het moment dat je alles tegen je dier hebt kunnen zeggen en je bewust afscheid hebt kunnen nemen geeft dat vaak rust. Voor jou, maar ook voor je dier. Ik zie mezelf als een schakel tussen jou en je dier. Het contact, dat vanuit het hart gewoon aanwezig is, maar vertroebelt kan zijn door emoties, maak ik helder en zo ontstaat er stroming en heling.

Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het afscheid nemen van je dier een verdrietige, maar ook een zeer mooie, waardevolle ervaring kan zijn, waarin het contact met je dier zo onbeschrijflijk is.

Dankbaarheid voor de onvoorwaardelijke liefde die je dier je altijd heeft gegeven, bewustwording…

Elkaar los durven laten, wetende (voelende) dat het contact met je dier er altijd zal zijn…