Monique: “Ik reed met mijn paard Maestro -die fikse hoofdwonden had na een ongeluk in het terrein- in de trailer naar de dierenkliniek. Onderweg stuurde ik Moniek een berichtje met de vraag of ze mij en Maestro wilde ondersteunen als er moeilijke beslissingen genomen moesten worden. Dat mocht.
Eigenlijk wist ik het toen al… Nadat er foto’s van zijn hoofd waren genomen en ik toch nog besloot een 3D-scan te laten maken, heb ik telefonisch contact gehad met Moniek. Maestro had Moniek al ‘opgezocht’ met een prachtige boodschap voor mij. Die boodschap nam ik met me mee toen ik in de wachtkamer contact maakte met Maestro. Hij was in de scan. Ik wist dat ik hem los moest gaan laten.
De beslissing om Maestro in te laten slapen was niet moeilijk, ik wilde hem een risicovolle operatie en twee weken op sondevoeding besparen. Het gemis is wel heel moeilijk.
Twee weken na het overlijden van Maestro heb ik samen met Moniek een ademsessie gedaan met Maestro. Zo waardevol…. het helpt me op mijn pad te blijven en vertrouwen te blijven houden.
Dankjewel lieve Moniek. Vijf jaar geleden ontving ik mijn eerste boodschap van Maestro via jou. Die heb ik terug gelezen. Prachtig. Dank je wel voor al jouw ondersteuning tijdens onze reis van onze jaren samen. Ik ben dankbaar dat jij er ook was toen de aardse reis was afgelopen.”