Ervaringen van een Sessie Contact met je Paard

Stolt                                             Skåti                     

   


Afgelopen zomer heb ik Moniek gevraagd om bij mij langs te komen. Ik heb twee IJslandse paarden die ik wilde verkopen, maar iedere keer als de koop bijna rond was ging het niet door…. Ik wilde graag weten wat er aan de hand was en eventueel vragen of zij ze voor mij wilde verkopen. Ik heb een merrie en een ruin en met name met mijn merrie had ik problemen. Ik weet wel dat paarden je eigen gedrag spiegelen, maar met haar kwam ik er niet doorheen, ze had mij er 2 keer met rijden vanaf gegooid en ging helemaal haar eigen weg. Ik had onvoldoende leiding over haar en voor mijn gevoel had ik alles geprobeerd en dacht ik dat ze beter bij iemand anders af was. Mijn ruin was veel makkelijker, hij gaf mij altijd het vertrouwen terug dat ik kwijt raakte bij mijn merrie. Kortom het liep wisselend met mijn twee paarden maar ik was het plezier kwijt geraakt en ik voelde mij er alleen in.

Toen Moniek kwam zijn we rustig bij de paarden in de paddock gaan zitten. We kenden elkaar niet en het was mooi om zo in de stilte met elkaar te zijn bij de twee paarden. Heel snel ontstond er echter iets waarvan ik onmiddellijk voelde dat er ‘iets gebeurde’ hoewel ik niet wist wat precies. Mijn merrie Stolt kwam naar mij toe en boog haar hoofd. Vervolgens liep ze wat om mij heen, maakte een beweging alsof ze bij mij wilde gaan liggen op het zand en ging vervolgens vlak bij mij staan. Ik voelde een enorme ontlading van energie bij haar, alsof ze spanning los liet. Ik daarentegen voelde kracht in mijzelf wakker worden, alsof ik de leiding over mijn leven terug kreeg. Dit alles ging heel snel, misschien iets meer dan 5 minuten. We zaten er bij elkaar wel langer, maar het proces dat ik beschrijf ging razend snel. Ik voelde een enorme vreugde en welkom in de kudde. Eindelijk…. gebeurde er waar ik jaren mee bezig was geweest om het voor elkaar te krijgen.

Naderhand vertelde Moniek dat zij alleen ‘de energie bewaakt had’, een veilig veld had neergezet. De rest ging vanzelf zoals was gebleken. Hetgeen ik beschrijf heb ik als een healing ervaren. Ik voelde mij na afloop letterlijk krachtiger in het leven staan. Dit gevoel is ook niet meer weg gegaan. Mijn gedachte over verkoop van mijn paarden is na deze gebeurtenis veranderd. Ik voelde een nieuwe kans. Nadien is er veel gebeurd. Moniek heeft daarin een grote rol gespeeld. Ze heeft mij geholpen een nieuwe ingang te vinden en mijn vertrouwen terug te krijgen. Haar komst is het begin geweest voor mij van een wereld die voor mij open is gegaan en gaandeweg alleen maar meer blijft brengen.

Annelot
 


TequilaWat geef je een merrie die alles al heeft... Voor Tequila's verjaardag besloot ik een contact sessie met Moniek te organiseren. Het leek mij, om in mijn eigen woorden te spreken 'wel leuk'. Een aantal dagen voor de sessie vroeg Moniek me mijn vragen op papier te zetten en een foto van Tequila te mailen.

De sessie speelde zich af in onze paddock. Moniek vroeg me om de vragen zelf aan Tequila te stellen. Terwijl Tequila, met haar billen naar ons toe, lekker in het zonnetje stond te genieten probeerde ik contact met haar te leggen. Het ongelofelijke gebeurde, ik had de vraag gesteld, Tequila draaide zich om en kwam naar mij toelopen. Ze legde haar hoofd op mijn schouder. De connectie, het vertrouwen en de emotie die ik toen voelde is met geen pen te beschrijven, op dat moment voelde ik me één geheel met Tequila. Dit proces herhaalde zich bij zowat elke vraag. Heel emotioneel vond ik het om Tequila te bedanken, na een periode vol stress in de privésfeer heb ik minder tijd als normaal aan haar besteed, toen ik haar bedankte kwam ze wederom op me afgelopen en het leek alsof ze zei "het is goed zo".

Na de sessie heeft Moniek de vragen met me besproken en mij verteld wat er uit haar gesprek met Tequila was gekomen, Moniek besteedde hierbij ook aandacht aan de fysieke kant van Tequila. Ik koester de antwoorden die Tequila aan Moniek en mij heeft gegeven. Sinds de sessie heb ik zo veel meer inzicht in Tequila en ben ik zo veel meer in balans met haar: we communiceren samen, we hebben contact! Elke dag, op stal en op afstand.

Wat begon als een 'aardigheidje' voor de verjaardag van Tequila eindigde in een prachtige waardevolle ervaring die Tequila en ik nooit hadden willen missen.

Sophie