Dier | Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding van dieren (paarden, honden, katten etc.)
Het kan zijn dat je je dier moet laten inslapen of dat je merkt dat je dier langzaam aan het afscheid nemen is. Dit is vaak een moeilijke periode, waarin veel vragen ontstaan. Wat is het beste voor mijn dier, hoe kan ik mijn dier loslaten, hoe kan ik omgaan met mijn verdriet…

Ik heb uit eigen ervaring gemerkt dat het in emotionele situaties juist moeilijker kan zijn om een zuiver contact met je dier te hebben. Je eigen emoties kunnen dit contact vertroebelen. In deze voor veel mensen belangrijke periode is het mogelijk om het dier (energetisch)  te begeleiden en te ondersteunen. Maar niet alleen het dier, ook jij kan door mij in deze periode begeleid worden.

Wat doe ik bij de begeleiding ?
Als eerste ga ik contact maken met het dier. Dit kan als ik bij het dier ben, maar ook op afstand met een foto. Ik krijg van het dier woorden, beelden, gevoelens etc. door. Ieder contact is weer anders. Het dier staat hierbij centraal. Wat geeft het dier aan, wat wil het dier. Ik geef het dier de ruimte om zich te uiten. Zo krijg ik inzicht in wat het dier nog nodig heeft. Misschien wil het dier nog iets zeggen tegen jou. Ik begeleid jullie hierin, zodat het makkelijker wordt om elkaar los te laten. Op het moment dat je alles tegen je dier hebt kunnen zeggen en je bewust afscheid hebt kunnen nemen geeft dat vaak rust. Voor jou, maar ook voor je dier. Ik zie mezelf als een schakel tussen jou en je dier. Het contact, dat vaak gewoon aanwezig is, maar vertroebelt kan zijn door emoties, maak ik helder.

Mogelijkheden
Het is mogelijk om het dier en jou gedurende een periode te begeleiden. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanaf het moment dat mijn begeleiding wordt ingeroepen tot aan het overlijden. Maar ook een eenmalig contact (begeleiding) is mogelijk, b.v. op het moment dat je je dier laat inslapen. Dit is afhankelijk van jouw wensen en de behoefte van het dier. Na het eerste contact bespreken we dit en kijken hoe we de begeleiding het beste kunnen invullen.

Het is ook mogelijk om met reeds overleden dieren in contact te gaan.

Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het afscheid nemen van je dier een verdrietige, maar ook een zeer mooie, waardevolle ervaring kan zijn, waarin het contact met je dier zo onbeschrijflijk is…

Dankbaarheid voor de onvoorwaardelijke liefde die je dier je altijd heeft gegeven, bewustwording…

Elkaar los durven laten, wetende (voelende) dat het contact met je dier er altijd zal zijn…

Ervaringen in de praktijk
Wil je ervaringen lezen van anderen die mijn hulp hebben ingeschakeld voor de stervensbegeleiding van hun dieren, klik dan hier.

Lezing stervensbegeleiding voor dieren
Op verzoek kan ik een lezing verzorgen over de mogelijkheden van stervensbegeleiding voor dieren.
Het is voor mij en vele dieren belangrijk dat er meer bekendheid over dit onderwerp komt.