Wat kan een sessie met paarden brengen?

Geschreven door Mirjam Diepenbrock van Animales Del Sol - 15 maart 2011

Ik weet nu waarom ik Moniek 7 jaar geleden heb mogen begeleiden in het ontwikkelen van haar intuïtieve vermogens! Dat is om nu van haar krachten en levenslessen te mogen genieten en te ondergaan!

In februari dit jaar kwam Moniek bij me langs om aan kruisbestuiving te doen in ons werk als intuïtief begeleider met dieren en mensen. In dit vak sta je er toch helemaal alleen voor als manager, administrateur, website beheerder, pr medewerker en als mens! Dus is het heel fijn om met gelijkgestemden te kunnen praten over dieren, mensen en alles wat daar mee te maken heeft!

We hadden elkaar een sessie toegezegd en zodoende gingen we naar mijn eigen 2 merries toe. We stonden eerst over koetjes en kalfjes te praten maar ik voelde al dat ze op de meiden had afgestemd en zeker op mij! Eigenlijk probeerde ik het gesprek nog luchtig te houden want ik vond het best spannend om met mijn meiden gespiegeld te worden. Maar voor ik het wist kreeg ik de vraag 'waar ik graag in geholpen wilde worden'. Ik had heel veel dingen die ik wilde benoemen maar wilde vooral weten hoe ik het coachen met paarden in Spanje, waar ik woonachtig ben, meer op de kaart kan zetten en wat ik daarvoor nodig heb.
Grappig genoeg kwam mijn witte engel (witte merrie Montana) meteen naar me toegedraaid en gaf een heel sterk gevoel dat het begeleiden met mens en dier al staat en dat zij daar klaar voor staat. Moniek vertelde dit hardop aan me en op hetzelfde moment gaf Montana een smakkend en dus bevestigend antwoord.
Na deze mooie bevestiging van Montana dacht ik hier nog even over na en werd ik door Moniek meer op mijn ademhaling gewezen. Deze was nog niet zacht, laag en vloeiend. Doordat ik me ging concentreren op mijn eigen bewustzijn en ademhaling kwam ik erachter dat het gevoel wat Montana gaf nog niet helemaal binnenkwam. Montana was ondertussen al weggelopen toen ze merkte dat ik moeite had met het gevoel van: 'het staat er al' in te ademen. Maar ze werd eigenlijk gelijk afgelost door Bo (Bonita de bruine merrie). Bo kwam zeker 10 meter van ons vandaan aanlopen en ging recht voor me staan met haar hoofd voor mijn buik in ruststand. Ik voelde in één keer zo'n connectie, vertrouwen en liefde dat het me emotioneel raakte. De gevoelens van vertrouw op jezelf en vergelijk jezelf dus niet met anderen kwam heel heftig binnen. Maar ook meer dan dat dat ik het moeilijk kan verwoorden. Samen ging ik met Bonita ademen en voelde me steeds sterker worden. Een soort oerkracht werd in me aangeraakt. We hebben gevoelsmatig zo'n 10 minuten zo gestaan en ik ben sindsdien veel vrolijker, maak me minder zorgen, heb meer energie, creatiever en krachtiger. Ook de andere vragen die ik in mijn hoofd had zijn op deze manier beantwoord. De rust in mezelf geeft het vermogen om te creeren, te zijn en te genieten!

Het is dus zo'n mooi en groot cadeau om dit via Moniek en mijn merries te mogen ontvangen. Ik besef me dat ik me echt er voor open moest zetten om het te ontvangen.

Loop jij nu ook met levensvragen en ben je bereid diep naar binnen te gaan, dan beveel ik Moniek echt van harte aan!